Puni okviri

Ovi okviri u potpunosti obuhvaćaju u njih ugrađena sočiva. U ove se okvire mogu ugraditi i plastična i mineralna sočiva bilo koje dioptrije.
 

 Okviri na damil 
 okviri za damil
Metalni ili plastični okvir obuhvata ugrađeno sočivo samo sa gornje strane, dok u donjem delu sočivo drži najlon (damil) koji ulazi u ubrušen žljeb. U ovu vrstu okvira se ugrađuju organska (plastična) sočiva.Kod ove vrste okvira u većoj meri dolazi do izražaja debljina sočiva, zato za veće dioptrije preporučujemo tanka sočiva većeg indexa i čvrstoće.
 


- Okviri na bušenje

okviri za bušenje
 
Most i ručke ovih okvira se montiraju pomoću šarafa ili tipli direktno na sočivo. Ovi su okviri skoro neprimetni na licu, naročito ako je sočivo oplemenjeno HMC antirefleksnim slojem i veoma lagana.
 
Naočare sa okvirom na bušenje su estetski veoma lepa, međutim zahtevaju puno veću pažnju prilikom nošenja i održavanja, jer su veoma osetljiva na lom. Zato i u ove okvire Vam preporučujemo ugradnju sočiva većeg indexa, koja ne samo da su tanja već su i čvršća.

Ugradnjom specijalnih sočiva (impact, policarbonat) koja su namenjena za okvire na bušenje, mehaničke karakteristike naočara postaju skoro identične kao kod punih okvira i postaju osetljive samo na veliki mehanički pritisak.
 
- Okviri za čitanje (Franklin)
 
Uzani okviri, dizajnirani samo za čitanje. Most ovih okvira je malo izdignut a gornji deo okvira ravan i malo spušten. Ovakav dizajn omogućuje da prilikom pogleda na daljinu gledate preko naočara.


Franklin okviri

 
Nije potrebno stalno skidanje i stavljanje naočara a pošto na daljinu gledate preko njih, nećete kvariti vid korišćenjem dioptrije za čitanje za gledanje na veće udaljenosti.

PONUDU DIOPTRIJSKIH OKVIRA Pogledajte >>>

OPTIKA LOOK&LOOK

Adresa:
bul. Cara Lazara 92 Novi Sad

Kontakt telefon:
021/ 544 644

E-mail:
look_look@open.telekom.rs