Velikim izborom sunčanih naočara, svih stilova, različitih brendova, različitog kvaliteta, cena i karakteristika sve je teže doneti odluku o kupovini najboljeg para naočara.

Najnoviji modeli Vivienne Wesrwood,Moschino, Missoni, Guess,Paciotti

Pri kupovini i odabiru sunčanih naočara bitno je nekoliko stvari:

  • Kvalitetna zaštita očiju od sunaca, odbljeska...
  • Udobnost naočara
  • Boja stakla koja najviše prija Vašim očima
  • Fantastičan stil
sunčane naočare
   sunčane naočare
  
 
Prilikom odabira sunčanih naočara UV zaštitu stavite na Vašu listu karakteristika koje tražite.

Obavezno prilikom odabira sunčanih naočara treba da obratite pažnju da li stakla imaju zaštitu od ultraljubičastog zračenja, komponente Sunaca koja pospešuje neke od očnih bolesti kod odraslih i dece. FDA, vladina agencija koja nadgleda proizvodnju i prodaju sunčanih naočara u SAD-u preporučuje kupovinu naočara za sunce koje 99% - 100% blokiraju UVA i UVB zračenja. Na staklima, okviru ili posebnom sertifikatu koji se dobija prilikom kupovine sunčanih naočara treba da piše UV 400 ili 100% UV zaštitta. Ukoliko niste sigurni u proizvod koji ste kupili savet je da posetite specijalizivanu prodavnicu za prodaju optičkih pomagala ( optiku ) i zamolite optičara da izvrši proveru preko UV filtera koji se nalazi na fokometru.


sunčane naočare
Boja stakla je veoma važna karakteristika za odabir sunčanih naočara.

Boja stakla služi za apsorpciju svetlosti, ona jeste stvar ličnog izbora ali veoma je važno znati neke od prednosti vezanih za boju.

  • Siva boja stakla smanjuje jačinu osvjetljenja ali ne iskrivljuje boje.
  • Smeđa boja smanjuje odbljesak, uključujući i odbljesak koji stvara plava frekvencija u Suncu a koje može učiniti da predmeti izgledaju maglovito. Smeđa boja stakla iskrivljuje boje više od sive.
  • Žuta boja stakla smanjuje maglovitost, izoštrava sliku i pravi veliko izobličenje boja.
  • Zelene nijanse stakala po nekim istraživanjima najviše prijaju ljudskom oku, i daju jako dobar kontrast između predmeta.
  • Crvena stakla su dobra ako se bavite vodenimsportovima ili nekim drugim aktivnostima na otvorenom, jer one daju dobar kontrast za predmete koji sun a plavoj ili zelenoj pozadini. Za svakodnevno nošenje nisu preporučljiva jer stvaraju nervozu.

Pogledajte naše sunčane naočare

OPTIKA LOOK&LOOK

Adresa:
bul. Cara Lazara 92 Novi Sad Liman Grbavica

preko puta hotela Aleksandar

Kontakt telefon:
021/ 544 644

E-mail:
look_look@open.telekom.rs